Veteraan in de klas

slide_veteraan_voor_de_klas

Veteraan in de klas is een fenomeen dat vanuit het VI aangestuurd wordt. Iedere veteraan kan in principe in aanmerking komen om zijn of haar verhaal in de klas te doen. Vanaf groep 7/8 van het basisonderwijs tot en met universitaire opleidingen kunnen een beroep doen op een veteraan in de klas.

Bij het basisonderwijs vertelt de veteraan over zijn uitzending of op verzoek van de school over diverse onderwerpen de veteraan aangaande. Vanaf het middelbaar onderwijs is het mogelijk om een thematische les of interactief mbv het dilemma-programma “Wat zou jij beslissen”, aan te vragen. (zie youtube, Watzoujijbeslissen).

Mocht je interesse hebben om de veteraan in de klas te worden, meld je dan aan bij de regio-coordinator Educatie, Wim van Esch. E-mailadres whjmvanesch@icloud.com. Je ontvangt een gratis opleiding vanuit het VI, waarna je voor de klas kunt. Daarnaast kun je uitgenodigd worden lezingen te houden of voor andere doelgroepen dan scholen.

Voorbeeld van een veteraan in de klas is te lezen in dit kranten artikel uit het AD, een gastles van Afghanistanveteraan Wim van Esch op het Cals College in Nieuwegein.

Veteraan-in-de-Klas-gastles-krant
(klik voor een vergroting)

 

Reageren is niet mogelijk